Skip Navigation

Votre carrière chez Thales

DÉCOUVREZ NOS POSTES. UTILISEZ LES FILTRES DE RECHERCHE ET TROUVEZ L'OFFRE QUI VOUS CORRESPOND.

Menu

Down
Chercher à nouveau
Alternativement
Naviguer par
Ou

Junior System Engineer Cyber

ID de l'offre R0093598 Date de publication 15/04/2020 Lieu: Hengelo, Overijssel, Netherlands
Full time, Contrat à Durée Déterminée (CDD)
In fast changing markets, customers worldwide rely on Thales. Thales is a business where brilliant people from all over the world come together to share ideas and inspire each other. In aerospace, transportation, defence, security and space, our architects design innovative solutions that make our tomorrow's possible.

About us

Met 80.000 talenten in 68 landen zijn we één van de grootste hightech-werkgevers op het gebied van safety en security. In Nederland, waar 2000 medewerkers werkzaam zijn, hebben we vestigingen in vier steden: Huizen, Delft, Eindhoven en Hengelo (hoofdkantoor). Samen met een uitgebreid ecosysteem van kennispartners, klanten en leveranciers werken we aan radars voor zeeschepen, cybersecurity-oplossingen, transportsystemen, communicatieapparatuur voor landstrijdkrachten, cryogene koeloplossingen en onderzoek & ontwikkeling voor radartechniek (in samenwerking met TU Delft).

Op ons hoofdkantoor in Hengelo worden geavanceerde radar- en combat managementsystemen ontwikkeld en worden complexe systemen gedefinieerd en samengesteld. Hier is de afdeling System Engineering verantwoordelijk voor het ontwerp van nieuwe producten, services en complexe systeemsamenstellingen en voor het aansturen van de software- en hardware-ontwikkeling. Binnen deze afdeling zorgen specialisten uit het team Specialty Engineering ervoor dat tijdens specificatie, analyse en ontwerp de gebieden safety, cybersecurity, reliability, maintainability, diagnostics, data analytics en EMC worden afgedekt.


Voor ons hoofdkantoor in Hengelo zijn we op zoek naar een:

Junior System Engineer Cyber

About the job

De geavanceerde radar- en combat-managementsystemen die ontwikkeld worden bij Thales worden steeds intelligenter en complexer. Ze bestaan voor een groot gedeelte uit hardware- en softwarecomponenten die met elkaar communiceren.

Lijkt het je leuk om deel uit te maken van het team dat deze complexe systemen moet beveiligen tegen ongewenste aanvallen? Wil je kennis opdoen van het opstellen van systeemeisen en van het modelleren van complexe producten in een cyber context? Ben je geïnteresseerd in hoe cybersecurity op een marineschip wordt gerealiseerd? Zie je jezelf ontwikkelen tot een cybersecurity lead engineer die de verantwoordelijkheid heeft voor de oplossing die een complex radarsysteem voor bedreigingen van buiten kan beschermen? Dan is deze functie vast iets voor jou!

De toepassing van cybersecurity in productontwikkeling zoals bij Thales geschiedt verschilt wel van de reguliere “IT security”. Basisprincipes en bouwblokken zijn voor een groot deel gelijk, maar er zijn ook verschillen. Binnen een product-ontwikkelorganisatie gaan de cyberwerkzaamheden gelijk op met allerlei andere engineering werkzaamheden: analyseren van klanteneisen, vaststellen van systeemeisen en -architectuur, identificeren en specificeren van deelsystemen in hardware en software, uitwerken van infrastructuur en softwareontwerp, integratie van opgeleverde deelsystemen en verificatie op allerlei niveaus. Dat houdt in dat je als system engineer onderdeel bent van een groot en multidisciplinair team dat samen de klus moet klaren.

Als junior system engineer ga je system engineering principes toepassen in een ontwikkelorganisatie voor technisch complexe producten, maar dan in de context van cybersecurity. Je werkt samen in een team van cyber-collega’s en afhankelijk van het project krijgt je de kans om je op diverse terreinen te bekwamen. Het is niet zo dat je gaat programmeren of firewalls gaat configureren, maar als je kennis en ervaring meebrengt op dat terrein is dat heel bruikbaar. Je zult vooral in het voortraject van het ontwerp ingezet worden.

Je wordt begeleid door een ervaren collega die een oogje in het zeil houdt en waar je van kunt leren. We verwachten dat je de ambitie hebt om te groeien in je rol, zodat je naar verloop van tijd wellicht zijn rol kunt overnemen en vervolgens andere junior collega’s kunt opleiden.

About you

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die:

 • een afgeronde WO of HBO opleiding in een technische richting heeft;
 • zich wil ontwikkelen als system engineer cybersecurity;
 • affiniteit heeft met cybersecurity;
 • goede analytische en conceptuele vaardigheden heeft;
 • communicatief vaardig en initiatiefrijk is en makkelijk met verschillende mensen praat;
 • een teamspeler is en het leuk vindt om te werken in multidisciplinaire teams;
 • een goede beheersing heeft van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk (Duits is een pré).


Thales offers…

 • een interessante baan binnen een leuk team in een internationale high tech omgeving;
 • ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief;
 • de mogelijkheid om te groeien binnen de organisatie, bijvoorbeeld op technisch-/management-/commercieel- of internationaal vlak;
 • een open en flexibele werkomgeving waarbij een goede work life balance belangrijk is;
 • een fijne werkplek in ‘Het beste gebouw van Nederland’ (Public’s ChoiceAward 2015) met onze eigen Starbucks corner;
 • goede arbeidsvoorwaarden, met onder andere 40 vakantiedagen per jaar.

Interested?
Direct solliciteren? Gebruik dan je eigen, persoonlijke profiel om jouw interesse aan ons kenbaar te maken en kies voor ‘Apply now’.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

At Thales we provide CAREERS and not only jobs. With Thales employing 80,000 employees in 68 countries our mobility policy enables thousands of employees each year to develop their careers at home and abroad, in their existing areas of expertise or by branching out into new fields. Together we believe that embracing flexibility is a smarter way of working. Great journeys start here, apply now!


< Retourner aux résultats

À propos de notre emplacement

Hengelo, Netherlands

Rejoindre notre Talent Community

Interessé(e) parSaisissez les premières lettres d'une catégorie puis choisissez parmi les suggestions. Saisissez ensuite les premières lettres d'un lieu puis choisissez parmi les suggestions. Enfin, cliquez sur "Ajouter" pour créer votre alerte.

 • R&D : Ingénierie Systèmes & Etudes Générales, Hengelo, Overijssel, Pays-BasSupprimer